ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΕΙΣΜΑ

Στο έρεισμα πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι, αν ενσωματώσουν τα διδάγματα της Συμβουλευτικής και της Θετικής Ψυχολογίας στην καθημερινότητα τους μπορούν να ζουν μία ζωή που να έχει ουσία και νόημα, χαρά, αγάπη ευγνωμοσύνη. Μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητα ακόμη κι αν υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια.

Στο έρεισμα πιστεύουμε ότι το να είσαι σε συνεχή επαφή με τα συναισθήματα σου και να φροντίζεις να διατηρήσεις την ευεξία της ψυχής σου είναι μία πολύ σημαντική γνώση ζωής.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

Σας προσκαλούμε, την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, σε μία συνάντηση αυτογνωσίας και γνώσης. Μία μικρή ομιλία, μία ταινία, μία βιωματική άσκηση, συζήτηση, αλληλεπίδραση και ευκαιρία να ασχοληθούμε με το πώς θα ζούμε όλο και πιο καλά, ουσιαστικά καλά.

Δείτε το πρόγραμμα όλων των συναντήσεων από Ιανουάριο έως Μάιο στη συνέχεια.

Ιανουάριος: Παρασκευή 15/1 στις 19.30

Μία νέα χρονιά με νέες συνήθειες & πρακτικές από τη Θετική Ψυχολογία

 

θετική Ψ για γονείςΜία νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και μας βρίσκει μέσα σε ένα αβέβαιο και απαιτητικό περιβάλλον να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ρόλων που κάθε ένας από εμάς έχει.
Έχοντας αυτό το δεδομένο, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την πρώτη μας συνάντηση για το νέο έτος στους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης της καθημερινότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο πλαίσιο της Θετικής Ψυχολογίας.
Έτσι, με εκκίνηση τα πορίσματα επιστημονικών ερευνών, θα ανακαλύψουμε την σπουδαιότητα της βίωσης θετικών συναισθημάτων, θα εξερευνήσουμε τρόπους ενδυνάμωσής τους και θα προτείνουμε απλές -αλλά πολύ αποτελεσματικές- ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να είμαστε καλύτερα στην καθημερινότητα μας και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.

Την ανοιχτή συνάντηση του Ιανουαρίου θα συντονίσει η Χριστίνα Σεργιάννη,
(Phd Κλινικής Ψυχολογίας, Ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας) μαζί με την Άννυ Μπενέτου (Msc, Phd Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.  Μέλος & Εκπαιδεύτρια Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας ).

Φεβρουάριος: Παρασκευή, 5/2 στις 19.30.

"Ζευγάρι : Ας μιλήσουμε για το ¨μαζί". Πώς συνδεόμαστε και πώς ενισχύουμε το δεσμό"

2445981396_6c10f67ab0_b

Χρειάζεται άραγε να μας πει κάποιος πως πρέπει να αγαπάμε μέσα σε μια συντροφική σχέση μεταξύ ενηλίκων ? Κάποιος θα απαντούσε «είτε αγαπάς κάποιον , είτε δεν τον αγαπάς , είτε ταιριάζεις , είτε όχι !».Κι όμως όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε ότι ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ παιδιού και γονιού όπου η αγάπη δεν αμφισβητείται τόσο εύκολα υπάρχουν εντάσεις και δύσκολα συναισθήματα που πολλές φορές δημιουργούν συνεχιζόμενους φαύλους κύκλους δοκιμασίας . Σε αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε για την ενήλικη αγάπη και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη σημασία της συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ του ζευγαριού που όταν διαταράσσεται οι σύντροφοι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα και παγιδεύονται σε περιοριστικές και πολλές φορές επώδυνες αλληλεπιδράσεις χάνοντας την ελπίδα και το κουράγιο τους.

Την ανοιχτή συνάντηση του Φεβρουαρίου θα συντονίσει η Μαρία Καρποδίνη
(Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, M.A Επικοινωνίας ) μαζί με την Άννυ Μπενέτου
(Msc, Phd Συμβουλευτικής Ψυχολογίας).

Μάρτιος: Παρασκευή 4/3 στις 19.30

5350963750_58d4b3e9d7_bWardrobe therapy: Η γκαρνταρόμπα σου ως εργαλείο αυτογνωσίας.

“Πόσες φορές έχεις οδηγηθεί στα καταστήματα για να νιώσεις καλύτερα αγοράζοντας κάτι; Πόσες φορές κοιτάς την ντουλάπα σου και αναρωτιέσαι “Αυτό το φόρεμα γιατί το αγόρασα;;; Αφού δεν θα το φορούσα ποτέ!». Ο τρόπος που επιλέγουμε να ντυθούμε όπως και το περιεχόμενο της ντουλάπας μας, δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον εαυτό μας, την αυτοεικόνα μας. Οι πληροφορίες αυτές, αν δεν τους δώσουμε σημασία περνούν απαρατήρητες, όμως συχνά είναι διαφωτιστικές.
Η  ανοιχτή συνάντηση  του Μαρτίου είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου σκαλίζοντας το περιεχόμενο της ντουλάπας σου:
- Τι επιλέγεις να αγοράζεις και τι τελικά επιλέγεις να φοράς;
- Ποια είναι τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου;
- Πως θέλεις οι άλλοι να σε βλέπουν;
- Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου;
Μέσα από μία σειρά βιωματικών ασκήσεων θα σας δοθεί η ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να αναστοχαστείτε πάνω στα παραπάνω ερωτήματα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.”
Την ανοιχτή συνάντηση του Μαρτίου θα συντονίσει η Αγγελική Σουρλαντζή μαζί με την Άννυ Μπενέτου.
Απρίλιος: Παρασκευή 1 Απριλίου στις 19.30

 Η ψυχολογία των οικονομικών και του χρήματος

Πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας; Πώς επικοινωνείτε με το σύντροφο σας για οικονομικά ζητήματα; Τι διδάσκετε στα παιδιά σας, ανοιχτά ή υποσυνείδητα;
Οι οικονομικές μας συνήθειες βασίζονται σε μηνύματα που έχουμε από την παιδική μας ηλικία και τα οποία ενσωματώνουμε στην ενήλικη ζωή είτε αυτούσια είτε αντιστρέφοντας τα είτε αγνοώντας τα. Το προσωπικό σενάριο του καθένα σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα και το χρήμα παρεισφρέει και στη σχέση με το σύντροφο αλλά και στην ανατροφή των παιδιών.
Στη σημερινή ανοιχτή συνάντηση θα εξερευνήσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα με συζήτηση και απλές ασκήσεις αυτογνωσίας.
Την ανοιχτή συνάντηση του Απριλίου θα συντονίσει η Άννυ Μπενέτου μαζί με την Αγγελική Σουρλαντζή.

Μάιος: Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 19.30

Εξετάσεις, εφηβεία και η οικογένεια.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι εξετάσεις, οι βαθμοί, οι πανελλήνιες αποτελούν μία πηγή μεγάλου άγχους για τα παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και για όλη την οικογένεια. Πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όλοι, γονείς και παιδιά, σε αυτή την πρόκληση χωρίς εντάσεις; Με ποιους τρόπους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους χωρίς να τα καταπιέζουν και χωρίς να μεταδίδουν το δικό τους άγχος;
Στην τελευταία μας ανοιχτή συνάντηση για φέτος θα επεξεργαστούμε τρόπους «αρμονικής επιβίωσης» για όλη την οικογένεια στην περίοδο των εξετάσεων.

Συντονίζουν: Άννυ Μπενέτου & Αγγελική Σουρλαντζή.

Συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας.

Περισσότερα Νέα