Ανοιχτή Συνάντηση, 9 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα και οικογένεια: τεχνικές από τη Συμβουλευτική και τη Θετική ψυχολογία για όμορφες γιορτές.cristmas-fireplace

Οι χριστουγενιάτικες διακοπές πλησιάζουν, μέρες χαράς, γεμάτες οικογενειακές στιγμές. Συνήθως η έννοια διακοπές συνδυάζεται στο μυαλό μας με την έννοια της απόλαυσης (Inglis, 2000). Οι αλλαγές στην καθημερινότητα όμως, ακόμη και αν αφορούν κάτι ευχάριστο όπως ο εορτασμός των Χριστουγέννων, δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Backer και Schanzel (2013), ιδίως για οικογένειες με μικρά παιδιά, συνήθως οι περίοδοι των διακοπών αυξάνουν αντί να μειώνουν την ένταση και το άγχος.

Αντίστοιχα, οι γιορτινές αυτές μέρες λειτουργούν επιβαρυντικά και δημιουργούν στις οικογένειες αναστάτωση και καβγάδες που διαταράσσουν το κλίμα των ημερών και στενοχωρούν μικρούς και μεγάλους. Τα φώτα, τα στολίδια, τα δώρα και οι ετοιμασίες εμπεριέχουν και πολύ άγχος, φόρτο εργασίας, τρέξιμο, μπελάδες και διαφωνίες.

Πώς μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των ημερών χωρίς να χάσω τις όμορφες, ζεστές στιγμές των γιορτών που εμπεριέχουν το μοίρασμα, το γέλιο και τη διασκέδαση;

Στην ανοιχτή μας συνάντηση στο Έρεισμα – Flourishing Lives θα επεξεργαστούμε πως οι γιορτινές μέρες με τις οικογένειες μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορούν να αποκτήσουν νόημα και να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμες και αναμνήσεις για όλους.

Austria, Salzburg County, Family celebrating christmas in snow

  • Πώς ονειρεύομαι τις γιορτινές μέρες με την οικογένεια μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα;
  • Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω διαφωνίες και συγκρούσεις διαφορετικά;
  • Πώς μπορώ να δημιουργήσω οικογενειακά τελετουργικά;

Πρακτικές από τη Συμβουλευτική και τη θετική ψυχολογία θα συζητηθούν ώστε οι συμμετέχοντες να ετοιμαστούν για τις γιορτές φέτος με λίγο διαφορετική οπτική και με πολλές ιδέες.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 9/12/2016 19,30 - 21.00 στο Έρεισμα Αλίμου.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή, χωρίς κόστος συμμετοχής με μόνη προϋπόθεση να είστε στην ώρα σας και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας

Παρακαλούμε πολύ επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες να επικοινωνείτε για να κλείσετε τη θέση σας με την Άννυ Μπενέτου στο κινητό 6977716446 ή την Αγγελική Σουρλαντζή στο κινητό 6932576133 μέχρι την Τετάρτη 7/12. Δεν θεωρείται κράτηση θέσης η δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση που δημιουργείται στο facebook.

Συντονίζουν: Άννυ Μπενέτου, Ψυχολόγος Msc, Phd  Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και                                             Αγγελική Σουρλαντζή, Ειδική Παιδαγωγός - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΑ,  Msc, cPhd.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Περισσότερα Νέα