Το αληθινό ταξίδι της ανακάλυψης δε βρίσκεται στην εξερεύνηση νέων περιοχών αλλά στην αναζήτηση μιας νέας ματιάς.

Μαρσέλ Προυστ

Την τελευταία δεκαετία, οι ψυχολόγοι ανά τον κόσμο όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται να μελετήσουν, όχι πλέον πως μπορούν να «θεραπεύσουν» τραύματα και αρνητικές εμπειρίες, αλλά πως μπορούν να συμβάλλουν ώστε οι άνθρωποι να είναι ευτυχείς, να αναπτύσσουν στο έπακρο το δυναμικό τους και να ζουν μία ζωή πλούσια σε θετικά συναισθήματα.
Θετική Ψ για γονείς 3 Σε αυτό το πλαίσιο, αναπτύχθηκε και ο νέος κλάδος της Θετικής Ψυχολογίας που αναφέρεται στη συστηματική μελέτη εννοιών όπως η ευτυχία, η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ικανοποίηση από τη ζωή, η ψυχική ανθεκτικότητα. Η σύνδεση των εννοιών αυτών με την ανάπτυξη, την οικογενειακή ζωή και τον γονεϊκό ρόλο αποτελούν ένα από βασικά πεδία μελέτης και δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Πως μπορεί κανείς να ενδυναμώσει τα παιδιά ενάντια στις δυσκολίες της καθημερινότητας;», «Πώς μπορούμε να «χτίσουμε» ευτυχισμένες οικογένειες παρά τους δύσκολους καιρούς;»; «Πώς μπορούν οι γονείς να διαμορφώσουν θετικά τον γονεϊκό τους ρόλο;», «Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που θα δομήσουν τις ψυχές των παιδιών μας έτσι ώστε να μπορεί κανείς να συμβάλει στο ευ-ζην τους;» ( Seligman & Csikszentmihalyi , 2000).
Στόχος του σεμιναρίου που οργανώνει το Έρεισμα είναι να απαντήσει σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα και να δώσει στους γονείς εργαλεία για μία πιο θετική καθημερινότητα στην οικογένεια.

Tο σεμινάριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικές ασκήσεις. Πιο συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση των επιστημονικών δεδομένων, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται σε νέους τρόπους σκέψης και δράσης στην καθημερινότητα και θα δίνεται η την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες τακτικές στην πράξη.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες είναι:

  • «Θετική Ψυχολογία & οικογένεια»,
  • «Ο ρόλος των θετικών συναισθημάτων στην ζωή μας»,
  • «Απολαμβάνοντας τη ζωή με τα παιδιά μας»,
  • «Θετικές σχέσεις στην οικογένεια»,
  • «Φτιάχνοντας οικογενειακές αναμνήσεις»,
  • «Ο θετικός γονέας»,
  • «Χτίζοντας την αισιοδοξία στα παιδιά»,
  • «Τρόποι ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους 5 συναντήσεων.
Έναρξη: αρχές Νοεμβρίου, Δευτέρα. 18.00 - 20.00 μ.μ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Κόστος κάθε κύκλου: 125 Ευρώ

Συντονίστριες: Άννυ Μπενέτου, Μsc, Phd Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
Χριστίνα Σεργιάννη, Phd Κλινικής Ψυχολογίας

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άννυ Μπενέτου στο 6977 716446 ή στο 210 9962844.

Συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας.

Περισσότερα Νέα