Το κέντρο Συμβουλευτικής & Θετικής Ψυχολογίας Έρεισμα διοργανώνει στο χώρο του ομάδα γονέων για γονείς με παιδιά στην προεφηβεία – εφηβεία.

Η εφηβεία, το αναπτυξιακό στάδιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση, συνήθως περιγράφεται ως η περίοδος των αλλαγών. Στην προεφηβεία, (περίπου από την ηλικία των 11 χρόνων και μετά) ξεκινάνε μια σειρά από αλλαγές (βιολογικές, γνωστικές, ψυχολογικές, κοινωνικές). οι οποίες συνεχίζονται στην εφηβεία (περίπου από 13 χρονών και μετά). Κάποιοι έφηβοι ευκολότερα αντιμετωπίζουν τις αλλαγές αυτές και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της ζωής τους, άλλοι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία.family-hobbies-parents-teens-300x200

Αδιαμφισβήτητα, όλη αυτή η περίοδος, αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τους ίδιους τους έφηβους αλλά και για τους γονείς τους. Ο έφηβος επιζητά ανεξαρτησία, προσωπικό χώρο και χρόνο. Θέλει να έχει την ευθύνη του εαυτού και απομακρύνεται από το οικογενειακό σύστημα. Με «ένταση», φωνάζει πως κανείς δεν κατανοεί τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες του.

  • Πώς μπορεί ένας γονιός να ανταπεξέλθει σε αυτή τη μεταβαλλόμενη κατάσταση;
  • Τι μπορεί να κάνει ώστε και το παιδί του να υποστηρίζει αλλά και να ανταποκρίνεται στο ρόλο του ως γονιός;
  • Πως μπορεί η καθημερινότητα με έναν έφηβο να μην είναι μια διαρκής έκπληξη που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να επιφυλάσσει;

Στόχος της παρούσας ομάδας συνιστά οι γονείς που θα συμμετέχουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να συζητούν τις δυσκολίες ώστε να υποστηριχθούν στην καθημερνότητα με τα έφηβα παιδιά τους.

Η ομάδα θα συναντιέται Παρασκευή κάθε 15 ημέρες, 7 μμ - 9 μμ, με έναρξη την Παρασκευή 23/10/2015 στο γραφείο του Αλίμου. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με την ομάδα αφού οριστικοποιηθούν οι συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ/ μήνα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη συντονίστρια της ομάδας Αγγελική Σουρλαντζή στα τηλέφωνα 210-9962844, 6932576133.

Συμμετοχή

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας.

Περισσότερα Νέα