Καρακασίδου Ειρήνη

Ψυχολόγος MSc, PhD Κλινικής Ψυχολογίας

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Φοίτησα στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Γνωρίζοντας καλύτερα τους διάφορους κλάδους της επιστήμης της Ψυχολογίας, μέσα από τις προπτυχιακές μου σπουδές, αποφάσισα να ειδικευτώ στην Αθλητική Ψυχολογία, όπου και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ειδικεύτηκα στην Συμπεριφοριστική προσέγγιση στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Ξεκίνησα να δουλεύω θεραπευτικά τόσο με αθλητές και αθλήτριες όσο και με κλινικό πληθυσμό.

Η αγάπη μου για την θετική ψυχολογία με οδήγησε πίσω στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ξεκίνησα τις διδακτορικές μου σπουδές. Η διατριβή μου πραγματεύεται μια νέα έννοια της θετικής ψυχολογίας, την έννοια της αυτοσυμπόνιας. Πιο συγκεκριμένα, η αυτοσυμπόνια αφορά στην καλοσύνη και την αγάπη που δίνει το άτομο στον εαυτό του σε στιγμές πόνου. Δημιούργησα και εφάρμοσα ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αυτοσυμπόνια, μαθαίνοντας στους ανθρώπους να είναι περισσότερο συμπονετικοί απέναντι στον εαυτό τους.

Παράλληλα με τις διδακτορικές μου σπουδές, εκπαιδεύτηκα ως Υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια στο «Γίγνεσθαι», την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας.

Δουλεύω ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, αλλά και ως Αθλητική Ψυχολόγος σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα διοργανώνω ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό, αλλά και για ειδικές ομάδες πληθυσμού. Αγαπώ τη διδασκαλία και κυρίως την αλληλεπίδραση με ανθρώπους που διψούν για μάθηση. Διδάσκω σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών ICPS και είμαι εκπαιδεύτρια στο Δίπλωμα της Θετικής Ψυχολογία της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας.

Πιστεύω ότι η ιστορία του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και ότι η καλοσύνη που δείχνουμε στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό είναι θεραπευτική. Προσωπικά προσπαθώ μέσα από τις καθημερινές πράξεις της ζωής μου να δημιουργώ μία ιστορία με νόημα και να αγγίζω, όσο μπορώ, την αυθεντικότητα της ύπαρξης μου.

Μοιράζομαι το όραμα των καλών φίλων και συνεργάτιδων, Άννυς Μπενέτου και Αγγελικής Σουρλαντζή, για το ΕΡΕΙΣΜΑ και είμαι ευγνώμων που αποτελώ μέρος αυτού. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και να βοηθηθώ… παίρνοντας μέρος στον αέναο χορό της εξέλιξης και της δημιουργίας.

Για να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στο 6937296655 ή να μου στείλετε mail στο irenekarakasidou@yahoo.com