Ειδική παιδαγωγός - Σύμβουλος ψυχικ

ής υγείας

MA, MSc, c. PHD

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμή

Αγγελική Σουρλαντζή

μα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία όπου είχα την ευτυχία να γνωρίσω τη συμβουλευτική ψυχολογία και να εμπλακώ ουσιαστικά στην άσκηση της συμβουλευτικής, μέσω της συμβουλευτικής ομηλίκων στο ΣΥμβουλευτικό ΚΕντρο ΟΜηλίκων υπό την εκπαίδευση, την καθοδήγηση, το νοιάξιμο και τη φροντίδα της καθηγήτριας συμβουλευτικής ψυχολογίας Μαρίας Μαλικιώση - Λοΐζου. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου το 2002, ξεκίνησα το ταξίδι της εξειδίκευσης στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων. Αρχικά, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στη Σχολική Ψυχολογία στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ξεκίνησα να δουλεύω ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση πάντα με τη ματιά της επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης, της συνεργασίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας η αγάπη μου για τη συμβουλευτική ψυχολογία με οδήγησε σε ένα ακόμη μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε αυτόν τον τομέα, όπου είχα την ευκαιρία να διευρύνω τις γνώσεις στη συμβουλευτική ψυχολογία, να εξειδικευτώ στον τομέα των ενηλίκων αλλά και να εντρυφήσω στη συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων. Η διδακτορική μου διατριβή, συνδυάζοντας τα δύο κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, την συμβουλευτική παιδιών και τη θετική ψυχολογία, εστιάζει στην υποκειμενική ευεξία των παιδιών και τους παράγοντες που συντελούν στο ανθίζειν των παιδιών.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στο Λονδίνο ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων. Συνεργάστηκα με τους οργανισμούς Place2Be και KidsCompany που εξειδικεύονται στην ψυχοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών εντός του σχολικού πλαισίου. Δούλεψα ως υπεύθυνη ψυχοθεραπευτικών πλαισίων και επότρια θεραπευτών σε σχολεία με παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετώπιζαν ποικίλες δυσκολίες. Συνέχισα να εργάζομαι για το Place2Be ως εκπαιδεύτρια ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών που προετοιμάζονται ώστε να εργαστούν με παιδιά και εφήβους για αρκετά χρόνια. Δουλεύοντας στο Λονδίνο σε περιοχές με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και πολύ υψηλή εγκληματικότητα βίωσα τη σημαντικότητα της έγκαιρης και πρώιμης παρέμβασης και είδα στην πράξη πως μπορεί να βοηθήσει τις οικογένειες που πλήττονται να προχωρήσουν μπροστά ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Γυρνώντας στην Ελλάδα το 2015 μαζί με την καλή μου φίλη, Άννυ Μπενέτου, κάναμε πράξη το Έρεισμα - Flourishing Lives, ένα χώρο όπου όραμα μας αποτελεί άνθρωποι κάθε ηλικίας να έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους και να ανθίζουν. Λίγο αργότερα σε αυτό το μας το όραμα μας συντρόφευεσε και η Ειρήνη Καρακασίδου.

Εργάζομαι με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους και έχω εκπαιδευθεί και στην ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και οικογενειών.

Είμαι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας για την Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP), της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Association – BPS), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσέγγιση που εφαρμόζω στο Έρεισμα με τα παιδιά και τους εφήβους θα βρείτε στην ενότητα Παιδιά και Έφηβοι.

Για να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στο 6932576133 ή να μου στείλετε mail στο a.sourlantzi@ereisma-psychology.gr

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στο  https://every-day-happiness-tips.com, για να με γνωρίσετε λίγο πιο προσωπικά πάντα με τη ματιά της Συμβουλευτικής και της Θετικής Ψυχολογίας.