Αγγελική Σουρλαντζή
Ειδική Παιδαγωγός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας MA, MSc, c. PHD

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου το 2002, ξεκίνησα το ταξίδι της εξειδίκευσης στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων. Αρχικά, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στη Σχολική Ψυχολογία στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ξεκίνησα να δουλεύω τόσο ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση όσο και ως ειδική παιδαγωγός. Η αγάπη μου για τη Συμβουλευτική με οδήγησε σε ένα ακόμη μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε αυτόν τον τομέα. Η διατριβή μου έχει αντικείμενο την ποιότητα ζωής και την κοινωνικοσυναισθηματική ευεξία παιδιών.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκα στο Λονδίνο ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων. Συνεργάστηκα με τους οργανισμούς Place2Be και KidsCompany που εξειδικεύονται στην ψυχοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών και γονέων. Δούλεψα ως θεραπεύτρια και επόπτρια με παιδιά και εφήβους που αντιμετώπιζαν ποικίλες δυσκολίες. Συνεχίζω να εργάζομαι για το Place2Be ως εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας που προετοιμάζονται ώστε να εργαστούν με παιδιά και εφήβους.

Είμαι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας για την Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP), της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Association – BPS), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μαζί με την ιδρύτρια του Έρεισμα και πολύ καλή μου φίλη, Άννυ Μπενέτου, με την οποία έχω συνεργαστεί σε ποικίλα project τα τελευταία χρόνια, οργανώνω και λειτουργώ το Έρεισμα για Παιδιά και Εφήβους, έναν χώρο όπου γονείς, παιδιά και έφηβοι μπορούν να λάβουν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και με νοιάξιμο ψυχολογική υποστήριξη. Πιστεύω στην πολύπλευρη, ουσιαστική και οργανωμένη υπόστηριξη παιδιών και γονέων ώστε να ανταπεξέρχονται σε οποιαδήποτε δυσκολία συναντούν.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσέγγιση που εφαρμόζω στο Έρεισμα  θα βρείτε στην ενότητα Παιδιά και Έφηβοι.

Για να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στο 6932576133 ή να μου στείλετε mail στο a.sourlantzi@ereisma-psychology.gr