Ψυχολόγος,

Msc, Phd

Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χίο που είναι ένα νησί με γοητεία, φυσική ομορφιά και πολιτιστική ζωή. Συμμετέχοντας ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού από μικρή εθίστηκα στην δημιουργική έκφραση, στην ομαδικότητα, τη δραστηριοποίηση και την ανθρωπιστική παρέμβαση. Σπούδασα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πιστεύοντας ότι με το διεθνές δίκαιο θα μπορούσα να συμβάλω στην ειρήνευση των λαών. Μετά από εσωτερικές αναζητήσεις αυτογνωσίας κατέληξα ότι αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να «ειρηνεύουν» μέσα τους και με τους ανθρώπους γύρω τους κι έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου από την αρχή σπουδάζοντας ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Διάλεξα την ειδικότητα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας γιατί ασχολείται με τα απλά προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων. Το όραμα μου πάντα ήταν να βοηθώ τους ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι στην κάθε μέρα.

Η διδακτορική μου διατριβή εστίασε στην ευτυχία της κάθε μέρας, στο πώς μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή.

Έχω συνεργαστεί με πολλά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μέριμνα, Υπουργείο Παιδείας - ΙΔΕΚΕ, Council of Europe, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο  κ.α) διοργανώνοντας ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια και ομάδες για το ευρύ κοινό, για γονείς, για εκπαιδευτικούς, για εφήβους. Τόσο οι ομιλίες μου όσο και τα σεμινάρια εμπλουτίζονται πάντα με πολλά παραδείγματα, βιωματικές ασκήσεις και εποπτικό υλικό, προκειμένου οι  νέες πληροφορίες και γνώσεις να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη από τον καθένα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι στενά με την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας με εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες ομάδες ατόμων και οργανισμούς.

Εργάζομαι ιδιωτικά ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια από το 1998 με ενήλικες και εφήβους. Έχω δουλέψει με άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που έρχονται με μία ποικιλία αιτημάτων: αυτοεκτίμηση, προβλήματα γάμου και σχέσης, κατάθλιψη, απώλεια νοήματος ζωής κ.α.

Μου αρέσει να σχετίζομαι με τους ανθρώπους που με επισκέπτονται  στο χώρο μας με απλότητα και ουσία, να μιλάω μαζί τους στον ενικό και να χρησιμοποιώ πέρα από το λόγο και ποικίλες δημιουργικές τεχνικές καθώς και στοιχεία από τη θετική ψυχολογία.

Η επιστημονική προσέγγιση που χρησιμοποιώ είναι εκλεκτική με «οδηγό» το μοντέλο του GerardEgan.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την επιστημονική μου προσέγγιση πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μου γράψτε μου δυο λόγια και τα στοιχεία σας, στο μέηλ annybenetou@hotmail.com και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο.  Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα www.annybenetou.gr